Zoekertjes

Wie zoekt, die vindt!

 

Werk je in een opvangcentrum en zoek je boekentassen voor vluchtelingenkinderen die met de school starten? Zoek je een laptop om te kunnen mailen en skypen met verre familieleden? Of ken je een familie met verblijfsstatuut die dringend op zoek is naar een huurwoning?

 

Vul het formulier in en wij plaatsen het gratis in deze rubriek. Let wel, jouw zoekertje verdwijnt na een maand.  Ben je nog niet geholpen, kan je de vraag heractiveren en een nieuw zoekertje plaatsen. Verwittig ons ook als er een oplossing uit de bus is gekomen. Dan kan er weer plaats gemaakt worden voor nieuwe zoekertjes!


Genk zoekt nog enkele zomerschoolcoaches

Geplaatst op:
2019-05-27
Waar
Genk - Centrum
Wie
zomerschool Genk en Campus O3
Wat

Stad Genk ZOMERSCHOOL― zoekt COACHES

De Zomerschool is een leuk en leerrijk project waarin anderstalige nieuwkomers tussen 6 en 12 jaar spelenderwijs Nederlands oefenen, op zoek gaan naar hun talenten en ontdekken wat Genk in de vrije tijd biedt. Ze doen dit niet alleen maar met de ondersteuning van een Zomerschoolcoach, een geëngageerde vrijwilliger die hen een duwtje in de rug geeft door samen Nederlands te oefenen en door samen te zoeken naar wat ze graag doen en hen energie geeft.

Zomerschool Coach worden, iets voor jou?

1. Ben je 22 jaar of ouder? 2. Ga je graag om met kinderen en hun ouders? 3. Wil je anderstalige kinderen helpen om Nederlands te oefenen? 4. Wil je bijdragen om hun talenten tot volle ontplooiing te brengen?

Meer informatie vind je hier!

Meerdere keren JA? Dan ben jij de Zomerschoolcoach die we zoeken! Neem contact met Katrijn Steyvers ― Loredana Pagan zomerschool@genk.be T  T 0471 49 13 25

E-mailadres
Katrijn.Steyvers@genk.be
Telefoonnummer
089 65 42 28

Geplaatst op:
2019-05-17
Waar
regio Sint-Truiden
Wie
jonge Syrische vrouw
Wat

Gezocht vrijwilliger - rijbegeleider  - St-Truiden Jonge Syrische vrouw is onlangs geslaagd voor haar theoretisch rijexamen  en is met een enthousiaste vrijwilliger al enkele keren de praktijk gaan oefenen. Door een verhuis van het gezin van Bilzen naar Sint-Truiden zijn we op zoek naar een vrijwilliger (regio Sint-Truiden) die dit traject verder met haar wil doorlopen. Mevrouw spreekt behoorlijk goed Nederlands en is in het bezit van een eigen wagen. Het behalen van haar rijbewijs zou een grote stap vooruit zijn voor haar naar mobiliteit, integratie en tewerkstelling!  Wil jij hierin jouw steentje bijdragen? Contact: Ann Hendrix 0476/96 92 92 ann.hendrix@cawlimburg.be

E-mailadres
ann.hendrix@cawlimburg.be
Telefoonnummer
0476 96 92 92

gezocht studio of klein appartement

Geplaatst op:
2019-03-28
Waar
regio Hasselt
Wie
Orwa een alleenstaande Syrische man
Wat

Orwa, een alleenstaande man uit Syrië zoekt dringend vanaf 1 mei een studio of klein appartement. Liefst in Hasselt of omgeving. Hij werkt en kan tot 500 euro huur betalen. Dank voor het mee helpen zoeken! Voor info kan je contact opnemen met linda delva 0470/550812.

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0470 55 08 12

Steunfiguur / vrijwilliger regio Lummen

Geplaatst op:
2019-02-19
Waar
Regio Lummen
Wie
Niet Begeleide Minderjarige Vluchteling van 16 jaar
Wat

M. een Afghaanse Niet Begeleide Minderjarige Vluchteling (NBMV)  wordt 16 jaar en verblijft sinds juni 2018 in  een leefgroep te Lummen. Hij zou graag zijn netwerk verbreden met Nederlands sprekende steunfiguren. Enerzijds zijn we op zoek naar een steungezin waar hij in de weekends af en toe heen zou kunnen. Anderzijds zijn we op zoek naar iemand die samen met  hem een sportactiviteit zou willen doen. Op die manier kan hij ook op een informele manier zijn Nederlands oefenen. Dit vindt hij nu wat moeilijker. M. gaat binnenkort van start met fitness. Hij kijkt en speelt graag cricket. Hij gaat naar de handelsschool in Hasselt (richting OKAN).  Kan jij iets voor hem betekenen? Neem dan contact met Ira Panis - Trajectbegeleidster vzw De Oever - Smetstraat 19, 3501 Wimmertingen

E-mailadres
ira.panis@deoever.be
Telefoonnummer
0485 62 74 67

Gezocht vrijwilligster / buddy

Geplaatst op:
2019-02-14
Waar
Tongeren
Wie
een studente Verpleegkunde
Wat

Een 30 jarige vrouw, erkend vluchtelinge, wonende in Tongeren is  in februari gestart is met een graduaatsopleiding verpleegkundige. Haar motivatie is groot. Echter is de opleiding niet evident voor haar omwille van haar kennis Nederlands. Bijgevolg zoekt men een vrouwelijke vrijwilligster die wekelijks (liefst op woensdag en/of zaterdag) met haar wilt samenzitten en haar kan ondersteunen. Voel jij je geroepen? Neem dan contact op met Lize Vrancken .

E-mailadres
lize.vrancken@desemper.be
Telefoonnummer
012 45 92 50

Vrijwilligers gezocht! O.C. Valkenhof Overpelt

Geplaatst op:
2019-02-12
Waar
Opvang Centrum Rode Kruis Valkenhof
Wie
Integratiedienst OC
Wat

Ons opvangcentrum wordt in zijn dagelijkse werking ondersteund door een ploeg enthousiaste vrijwilligers.Om deze gedreven ploeg wat te versterken zijn we nog op zoek naar een:
  • vrijwilliger kinderactiviteiten op woensdagnamiddag of in het weekend.
Uit ervaring weten we dat het steeds een verrijkende ervaring is om vrijwilliger bij het opvangcentrum te zijn! Of wil je een andere taak uitoefenen zoals: lagere schoolkinderen of tieners helpen bij hun huiswerk, Nederlandse les geven aan volwassenen,...? Stuur een mailtje naar integratie.ocoverpelt@rodekruis.be

E-mailadres
integratie.ocoverpelt@rodekruis.be
Telefoonnummer

Laptops gezocht

Geplaatst op:
Waar
Diepenbeek
Wie
Gastvrij Diepenbeek
Wat

Gastvrij Diepenbeek zoekt voor enkele gezinnen met kinderen een laptop . Deze laptop is noodzakelijk om  voor de kinderen de aansluiting met Smartschool niet te missen. En voor ouders een hulpmiddel voor het zoeken van een woning, of werk... Wil jij een laptop ter beschikking stellen? Neem dan contact met Gastvrij Diepenbeek via info@limburggastvrij.be

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0486/35 75 38

Rij-begeleider gezocht

Geplaatst op:
Waar
Diepenbeek
Wie
Gastvrij Diepenbeek
Wat

Gezocht: rij-begeleider Aicha (30 jaar) is  één  erkend vluchteling en woont  in Diepenbeek. Zij  zoekt een rij-begeleider. Zij heeft een voorlopig rijbewijs (geslaagd voor theorie-examen) en binnenkort ook een eigen wagentje. Gastvrij Diepenbeek is mee op zoek naar iemand die haar soms  kan begeleiden in haar praktische rijervaring. De oefenperiode bedraagt minimum 9 maanden. Alle info op: www.rijbewijzer.be . Wil je Aicha ondersteunen?  Neem dan contact met Gastvrij Diepenbeek

E-mailadres
lieve.missotten@pandora.be
Telefoonnummer
0468/35 75 38

Haak jij ook een knuffel voor een kind op de vlucht?

Geplaatst op:
2019-02-05
Waar
Lesvos in GRiekenland
Wie
Miriam van Schijndel
Wat

Alle kindjes hebben een knuffel nodig, om lekker mee te kunnen slapen , om mee op avontuur te gaan, om goede gesprekken mee te hebben Knuffels zijn belangrijk.. voor alle kindjes. Daarom start Gijs Giraf een actie voor Movement on the ground. Movement on the ground is een organisatie die bootvluchtelingen helpt op Lesvos. Voor de vluchtelingenkindjes en hun Griekse vriendjes vragen wij aan hakend Nederland en België om een Gijs giraf te haken. Kun je haken of ken je iemand die graag haakt? Vertel het dan voort! Miriam van Schijndel, van Birdiehaakt, heeft het patroon uitgeschreven om een Gijs te kunnen haken. Maar je mag daar je eigen draai aan geven. Houd je wel aan de grootte ongeveer, maar voor de rest mag Gijs roze worden, of groen of pimpelpaars.. of een piraat, een danseresje of mag zijn lijf vol met hartjes staan in plaats van vlekken. We willen graag dat ieder kind zijn of haar giraf uit een grote stapel giraffen kan pikken. De Gijsjes moeten wel veilig zijn, dus graag oogjes erop borduren en geen ijzerdraad in de pootjes. Als alle Gijsjes zijn verzameld zorgt Movement on the ground dat deze verdeeld worden onder de kindjes op Lesvos. Zo krijgt ieder kind een girafje om mee te knuffelen, kletsen en om op avontuur te gaan. Ga naar https://www.gijsgiraf.com/griekse-gijsjes voor het patroon en de 2 adressen waar je jouw Gijsje naar toe kan sturen.

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
3200000000

Huisvesting gezocht

Geplaatst op:
2019-01-31
Waar
regio Genk
Wie
Somalische mama met 6 kinderen
Wat

Een alleenstaande Somalische mama met 6 kinderen tussen 11 en 18 jaar, momenteel wonende in Halen, zoekt een nieuwe huisvesting, omdat de huidige woning in zeer slechte staat bevonden is en te klein voor 7 personen.We  zoeken een huis of appartement met liefst 3 of 4 grote slaapkamers. Huurprijs zonder vaste kosten mag tot 650€ per maand. Heb je iets ter beschikking of staat er in jouw buurt iets te huur? Neem contact met  Anke Leysen , begeleidster  vzw De Oever.

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0485 62 76 04

Gezocht Laptop

Geplaatst op:
Waar
regio Tongeren - laptop!
Wie
studente
Wat

Voor een  erkend vluchtelinge van 30 jaar die begin februari een opleiding verpleegkundige start, is men op zoek naar een laptop. Betrokkene heeft de laptop nodig voor school, maar heeft niet de financiële middelen om zelf een aan te kopen. Ze wilt er gerust een beperkt bedrag voor betalen en de laptop mag dan ook tweedehands zijn. Wil jij een laptop ter beschikking stellen? Neem dan contact met de maatschappelijk assistente Sociaal Huis 'De Semper'  Dijk 124, 3700  Tongeren.

E-mailadres
lize.vrancken@desemper.be
Telefoonnummer
 012) )45 92 51

Vrijwilliger gezocht: voor begeleiding alleenstaande moeder

Geplaatst op:
Waar
Halen
Wie
De Oever
Wat

We zoeken een buddy/vrijwilliger voor de ondersteuning van een alleenstaande mama met 6 kinderen.Ze spreekt nog niet vlot Nederlands,, en heeft behoefte aan iemand die haar kan ondersteunen.Momenteel wonen ze nog in Halen, maar wensen te verhuizen naar de regio Genk. Meer informatie of contact via het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht.

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0465 35 75 38

Plaats hier je zoekertje