Digitale geletterdheid voor iedereen


Digi-project LPV: digitale geletterdheid bij kwetsbare nieuwkomers in Limburg

Digitalisering van de meest kwetsbaren verdient nu in tijden van corona nog meer onze aandacht. Met de steun van het Vlaams Ministerie van Welzijn kunnen we als LPV een eigen digi-project uitrollen waarbij we inzetten op een sterkere digitale participatie van de meest kwetsbare mensen op de vlucht in Limburg.

Het LPV en Basiseducatie Limino en – Limburg Zuid organiseren cursussen computer en smartphone voor nieuwkomers of laaggeletterden!

Om de meest kwetsbare mensen op de vlucht te versterken in hun digitale participatie willen we hen opsporen via goede samenwerkingen met al onze partners en hen toe te leiden naar cursussen op maat bij de centra voor Basiseducatie. Zij beschikken over jarenlange ervaring met expertise voor deze kwetsbare doelgroep.

Inschrijven kan vanaf 19/4 voor een eerste gesprek! – Deelnemers worden uitgenodigd voor een eerste gesprek om de huidige digitale kennis en de leerdoelen te formuleren en wordt een cursus op maat aangereikt.

Via deze link vind je de informatie voor Basiseducatie LIMiNO en basiseducatie Limburg Zuid.

Gezocht: Digi-vrijwilligers!

Ben jij iemand met een warm hart voor de samenleving?
Vind je het leuk om zelf bij te leren en andere mensen wegwijs te maken, online en offline in hun nieuwe buurt/gemeente?
Heb je ervaring of ben je nieuwsgierig naar het werken met digitale tools en maak je anderen graag wegwijs hierin?
Antwoord je volmondig JA op deze vragen? Dan ben jij de geschikte kandidaat!

Gezocht: ervaringsdeskundigen!

Mensen op de vlucht willen hun leven hier zo snel mogelijk vormgeven en zoeken naar kansen voor een nieuwe toekomst. Toch botsen ze nog te vaak op allerlei drempels, o.a. voor een goede digitale participatie. Het LPV is daarom op zoek naar vrijwilligers die mensen op de vlucht digitaal willen versterken. Wij voorzien bij aanvang een vorming zodat je comfortabel aan de slag kan, thuis of in één van onze digipunten. Ervaringsdeskundigen en/of kennis van Engels/Arabisch/Dari/Farsi zijn altijd een extra troef

Heb je interesse? Schrijf je in via info@limburggastvrij.be of 0468 35 75 38. Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek!

Digipunten in Limburg

In samenwerking met IN-Z vzw en Link in de Kabel voorzien we op verschillende locaties in Limburg (voorlopig: Genk – Diepenbeek – Hasselt – Sint-Truiden – Tongeren) digipunten met toegang tot digi-materiaal. In deze digipunten zullen eveneens begeleiders/digi-vrijwilligers aanwezig zijn om de doelgroep – vluchtelingen en andere kwetsbare groepen – te ondersteunen en te versterken in hun digitale participatie en integratie. Deze digipunten zijn in ontwikkeling. Zodra ze operationeel zijn wordt de informatie toegevoegd!


Heb je vragen ?


Twijfel dan niet om onze projectcoördinator Arne Aerts te contacteren via 0468/35 75 38 of info@limburggastvrij.b

Arne Aerts is sinds 20 januari gestart als een enthousiaste medewerker van het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (LPV). Met buitenlandse ervaringen op vlak van migratie, peacebuilding en het bevorderen van sociale inclusie – in o.a. Frankrijk, Roemenië en Senegal – is hij ervan overtuigd dat een gezonde samenleving nood heeft aan interculturele en inclusieve perspectieven, met extra aandacht voor de meest kwetsbaren.

Het komende jaar is hij als coördinator en medewerker van ons DiGi-project aan de slag. Hierbij willen we zowel vrijwilligers als mensen op de vlucht digitaal versterken in hun integratieproces.