Levende boeken vertellen hun verhaal in Genkse stadsbib

De Genkse stadsbibliotheek is op veel vlakken een levende bibliotheek, en op zaterdag 1 april mag je dat zelfs heel letterlijk nemen. In de Levende Bibliotheek vind je dan naast papieren boeken ook levende boeken. Het zijn mensen van vlees en bloed met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis.

Rijke diversiteit

We leven al te vaak allemaal in ons eigen wereldje. We krijgen niet vaak de kans om anderen te ontmoeten en met hen een gesprek aan te gaan. In de levende bibliotheek kan dat wel. De Levende Bib is een efficiënte en warm-menselijke manier om voor verbinding te zorgen in onze stad, en om de rijke diversiteit van onze gemeenschap te tonen.

Bij je bezoek aan de Levende Bibliotheek krijg je een overzicht van de aanwezige Boeken. Je kiest uit die lijst van tien het verhaal dat jou het meest aanspreekt. Daarna maak je persoonlijk kennis met de man of vrouw achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 25 minuten. Het gaat eraan toe zoals in een echte bibliotheek: met een boek, een lezer(s), een catalogus en een bibliothecaris.

Authentieke verhalen

Naast de bib organiseren ook de dienst Diversiteit en Gelijke kansen, in samenwerking met Avansa Limburg, het evenement. De levende boeken werden vooraf uitgebreid gecoacht door Martien Vanhaverbeke, leerkracht en educatief medewerkster bij onder meer LIGO en Globo. “Verhalen zijn superlijm tussen mensen. De authentieke levensverhalen zijn voor mij kostbare cadeaus die ik iedere week mocht krijgen.” Martien is naast Praneetha, Rana, Silvio, Jacky, Alfredo, Mathieu, Corrie, Djamila en Guy zelf het tiende boek. Ze vertelt over het moois dat er gebeurt als mensen zich kwetsbaar opstellen en hun ziel bloot leggen.

Geplaatst op 22 maart 2023