19/9 Omstaanderstraining

19 september – Beweginghuis Hasselt MGR Broeckplein 6 vanaf 18u30

Het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht biedt in samenwerking met het Agentschap Integratie en Inburgering  een interactieve omstaanderstraining aan, om actief en gepast te leren reageren op ongepast gedrag.

Op de bus, in de supermarkt, op het speelplein, als vrijwilliger, in de school, jeugdvereniging of sportclub: iedereen krijgt wel eens te maken met ongewenst gedrag, met discriminerende of racistische uitspraken. En toch blijven we vaak een passieve getuige van ongewenst gedrag. Het is vaak best moeilijk om te reageren, niet alleen als mikpunt, maar ook als getuige. Meestal wil je wel reageren, maar zijn er heel wat drempels. Je durft misschien niet, of je wil niet de eerste zijn die er iets van zegt, of je bent bang dat anderen vinden dat je overdrijft, …

Tijdens de trainingen leer je wat het omstaanderseffect is en geven we je vijf strategieën mee om gepast te reageren.  De training is gratis en duurt 2,5 uur. Deze avond is voorbehouden voor vrijwilligers.
Inschrijven is verplicht via info@limburggastvrij.be  en kan tot 14 september. Je krijgt 17/09 een e-mail met de code om het vergadercentrum  te betreden.

Geplaatst op 4 september 2023