REGIOCOÖRDINATOR (100% / ONBEPAALDE DUUR)

Wil jij onze nieuwe collega worden? Bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het Limburgs Platform voor mensen op de vlucht.

De oorlog in Oekraïne heeft de wereld overvallen en een ongeziene stroom vluchtelingen op het Europese continent in beweging gezet. De verschillende overheden in dit land reageren snel, maar de uitdagingen zijn enorm, waardoor er op een vrij ongeziene manier beroep wordt gedaan op de inzet van burgers, om deze vluchtelingencrisis het hoofd te bieden.

Het maatschappelijk middenveld en burgers organiseren zich. De solidariteit neemt ontzettend veel verschillende vormen aan. Zo verzamelen vandaag tal van organisaties hulpgoederen. Nieuwe en bestaande burgerinitiatieven zullen, vaak op vraag van hun lokale overheid, Oekraïense vluchtelingen onthalen en begeleiden. Zij zullen zo een belangrijke schakel vormen in het integratieproces van vluchtelingen.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet 5 regionale steunpunten ‘Vrijwilligers voor mensen op de vlucht’ op. Daarvoor zijn wij op zoek naar 5 regio-coördinatoren voor: 

JOBOMSCHRIJVING

Als regiocoördinator maak je deel uit van het team Beweging & Communicatie van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Je hebt een trekkende en coördinerende rol om binnen jouw regio de diverse nieuwe en bestaande vrijwilligersinitiatieven voor mensen op de vlucht te omkaderen en te ondersteunen. Je bent het aanspreekpunt voor deze initiatieven en betrokken verenigingen, en organiseert met hen de nodige uitwisseling, vorming en intervisies. Je bouwt hierbij actief aan lokale netwerken in jouw regio waar vrijwilligersinitiatieven en andere actoren in het integratietraject van nieuwkomers elkaar ontmoeten en samenwerken.

Meer informatie vind je hier

Geplaatst op 28 maart 2022