Het LPV vraagt hulp om te blijven helpen. Want vrijwilligers verdienen meer dan enkel bloemetjes in de Week van de Vrijwilliger

Op dinsdag 1 maart lanceerde het LPV haar oproep aan de lokale en hogere overheden voor de noodzakelijke ondersteuning van het LPV –de koepel van vele vrijwilligers (320) voor nieuwkomers in Limburg.

“Deze vrijwilligers zijn voor mensen op de vlucht de sleutel naar een beter samenleven.”

Wat als het LPV niet meer bestaat ?

Het LPV werkt al 25 jaar zonder subsidies. De werking dreigt nu verloren te gaan omdat ze niet langer kan overleven zonder middelen om een coördinator in dienst te nemen. Bij deze zoektocht naar middelen wordt het LPV van het kastje naar de muur gestuurd. Het gevaar bestaat dat mensen op de vlucht in de kou blijven staan met hun hulpvragen en vrijwilligers afhaken door gebrek aan ondersteuning.

De actie vond plaats op het Vrijwilligersplein – bij het Standbeeld van de oorlogsvrijwilliger – in Hasselt . Symbolischer kon de plek en de boodschap niet zijn. Mensen op de vlucht, vrijwilligers en hulpverleners getuigden over het belang van dit vrijwilligerswerk.

De persartikels vind je hier!
1/3 TVL nieuws gaf deze nieuwsflash van de persconferentie
1/3 radio 2 bracht volgend verslag
1/3 HBVL  op de digitale krant

1/3 op de voorpagina van de website van Vluchtelingenwerk Vlaanderen
2/3 TVL bracht in opvolging van ons persmoment en in kader van de week van de vrijwilliger een beeld van een LPV-vrijwilliger Ward Ceyssens die een bezoek bracht aan de familie in Heusden-Zolder . Via deze link zie je het beeldverslag

Meer informatie kan je bekomen via info@limburggastvrij.be

Geplaatst op 4 maart 2022