Zoekertjes

Wie zoekt, die vindt!

 

Werk je in een opvangcentrum en zoek je boekentassen voor vluchtelingenkinderen die met de school starten? Zoek je een laptop om te kunnen mailen en skypen met verre familieleden? Of ken je een familie met verblijfsstatuut die dringend op zoek is naar een huurwoning?

 

Vul het formulier in en wij plaatsen het gratis in deze rubriek. Let wel, jouw zoekertje verdwijnt na een maand.  Ben je nog niet geholpen, kan je de vraag heractiveren en een nieuw zoekertje plaatsen. Verwittig ons ook als er een oplossing uit de bus is gekomen. Dan kan er weer plaats gemaakt worden voor nieuwe zoekertjes!


Geplaatst op:
2021-11-24
Waar
Huisvesting gezocht in Limburg - Liefst regio Borgloon
Wie
Mevr. Fattima Hassani
Wat

Fatima Hassani  verblijft  momenteel in een LOI van Borgloon met haar zoontje. Haar man zou ook recent asiel hebben aangevraagd in België.  Betrokkene is op zoek naar een eigen woning/ appartement maar ondervindt hier erg veel moeilijkheden mee. Betrokkene is erg gemotiveerd maar botst telkens op een nee bij verhuurders en makelaars .Betrokkene is al ingeschreven bij verschillende sociaal verhuurkantoren en staat hier op de wachtlijst voor een woning. Kan jullie organisatie eventueel helpen bij het zoeken naar een woning voor betrokkene. Haar telefoonnummer is  0467 64 4 3 76.

E-mailadres
Brecht.rutten@borgloon.be
Telefoonnummer
   012 74 60 08

Huisvesting gezocht! regio Genk – Hasselt

Geplaatst op:
Waar
Regio Genk-Hasselt
Wie
gezin met 2 kinderen
Wat

Een gezin met  2 zonen, hebben hun erkenning gekregen  maar  wonen tijdelijk in een doorgangswoning van het  OCMW in Oudsbergen (Opglabbeek). Ze zoeken dringend een huis met twee of drie slaapkamers, de huurprijs- met inbegrip van vaste kosten -mag max 800 euro zijn.  Liefst regio Genk -Hasselt. Kan je iets betekenen voor dit gezin, neem dan contact via telefoon.

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0478 76 10 809

Huisvesting gezocht!

Geplaatst op:
2021-10-31
Waar
Regio Noord-Limburg
Wie
Syrische mama met 4 kinderen
Wat

Een alleenstaande Syrische moeder met 4 kinderen tussen 15 en 21 jaar, momenteel wonende in Achel, zoekt een nieuwe huisvesting. Ze verblijven nu nog in het opvanghuis van het OCMW. Ze hebben nu 2 maand de tijd gekregen om zelf huisvesting te zoeken want ze zijn erkende vluchtelingen. Liefst regio Hamont-Achel-Pelt-Peer-Bocholt-Lommel. Het zijn bijzonder lieve, nette en rustige mensen. We  zoeken een huis of appartement met liefst 3 of 4 slaapkamers. Huurprijs zonder vaste kosten mag tot 900€ per maand. Heb je iets ter beschikking of staat er in jouw buurt iets te huur? Neem contact met  Milou Lambrechts (buddy van de familie) op het nummer 0496/525154

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0496 52 51 54

Gezinsondersteuner

Geplaatst op:
2021-06-11
Waar
Zonhoven
Wie
Arktos
Wat

Gezocht: gezinsondersteuner Zonhoven Voor een gezin uit Zonhoven (afkomstig uit Irak) zijn we op zoek naar een buddy (vrijwilliger) die hen kan ondersteunen bij administratie, uitzoeken van hobby's van de kinderen. Kortom hun weg naar integratie in België te versterken. Het gezin bestaat uit een zwangere moeder, vader, lager school kind en 2 kinderen in het middelbaar. Geef gerust een seintje als jullie zo'n persoon kennen. Het gezin zal deze persoon warm ontvangen.

E-mailadres
lnouwen@arktos.be
Telefoonnummer
0486 54 81 17

Kinderboeken voor O.C.

Geplaatst op:
Waar
Sint-Truiden
Wie
opvangcentrum
Wat

Wij openen een kinderbibliotheek in het opvangcentrum. Hiervoor zijn we nog op zoek naar prenten- en leesboeken voor kinderen tussen 6 en 18 jaar. Op deze manier willen we het lezen stimuleren bij de kinderen, en bij de ouders het voorlezen. Hopelijk wordt dit een goede tussenstap om nadien een bezoekje te brengen aan de stadsbibliotheek. Heb je nog prenten- en/of leesboeken en wil je deze schenken aan het opvangcentrum? Het is mogelijk om ons deze af te geven aan het onthaal van het opvangcentrum. Het onthaal is elke dag 24u/24u bereikbaar. Alvast bedankt! Info: Marleen Moaerts.

E-mailadres
info.sint-truiden@fedasil.be
Telefoonnummer
011 69 75 00

Gezocht herenfiets

Geplaatst op:
2021-04-29
Waar
Genk
Wie
Jonge man
Wat

wonende in Genk, zoekt  een degelijke herenfiets.  Hij is al even op zoek. Heb jij met de  zomermaanden in aantocht misschien onlangs je fiets ingeruild voor een elektrische fiets en wil je de andere schenken aan iemand? Neem dan contact met Het Genks Comité voor mensen op de Vlucht .

E-mailadres
genkscomitevlucht@skynet.be
Telefoonnummer
0470 55 08 12

Gezocht huisvesting

Geplaatst op:
2021-03-04
Waar
Ruime omgeving van Hasselt, Sint-Truiden of Genk
Wie
Adil - niet begeleide minderjarige
Wat

Gezocht huisvesting in de ruime omgeving van Hasselt, Sint-Truiden of Genk Adil verblijft  momenteel  in het LOI van Alken. Zijn familie, die momenteel nog in Afghanistan woont, heeft een positief antwoord gekregen op hun verzoek tot gezinshereniging.  De familie zou graag zo snel als mogelijk naar België willen komen. Op dit moment zijn wij op zoek naar een geschikte woning voor Adil en zijn familie; dit zijn de ouders van Adil en zes kinderen in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. Kan je mee helpen uitkijken? Reacties graag bij Renata Deloof (voogd).

E-mailadres
adilshinwari171@gmail.com
Telefoonnummer
0486 10 96 19

Gezocht: boeken voor opvangcentrum Lanaken

Geplaatst op:
Waar
OC Ter Dennen Lanaken
Wie
Sofie Dewettinck
Wat

In het Opvangcentrum Ter Dennen in Lanaken, is men momenteel bezig met het inrichten van een bibliotheek voor de bewoners. We willen in onze bibliotheek graag boeken in verschillende talen aanbieden. Heb je zelf anderstalige boeken of ken je een organisatie die deze boeken zouden willen doneren? Neem dan contact met de verantwoordelijke Sofie Dewettinck | Begeleiding - Humanitaire Diensten Opvang Asielzoekers 089 73 97 30 / 089 71 16 77 Rode Kruis-Vlaanderen -| Molenbergstraat 101 - 3620 Lanaken

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
089 73 97 30

Gezocht: meubels

Geplaatst op:
Waar
omgeving Alken
Wie
een jonge mama
Wat

Voor een mevrouw met peuter die pas verhuisd is (Alken) ben ik op zoek naar kasten: (kleer)kasten, rekken, ....alles wat kan dienen om wat orde in de chaos kan brengen. Indien het aanbod ook  gebracht kan worden, zou dit  een grote hulp voor haar zijn! contactpersoon Ann Hendrix - CAW medewerker - woonteam Zuid  012/ 23 73 99 Alvast bedankt!

E-mailadres
ann.hendrix@cawlimburg.be
Telefoonnummer
32 476 96 92 92

Huisvesting gezocht!

Geplaatst op:
Waar
Genk of in de buurt van Genk!
Wie
Gezinshereniging
Wat

Gezocht huisvesting voor een Niet Begeleide Minderjarige Vluchteling - wiens familie, ouders en vijf kinderen, via gezinshereniging  binnenkort naar België mogen komen, gaan we mee op zoektocht voor een woning in Genk en omstreken.  Kan je  helpen? Neem dan contact met Karel Schiepers - Voogd -

E-mailadres
info@karelschiepers.be
Telefoonnummer
 +32 497 31 04 10

Gezocht: steungezin voor een jongen!

Geplaatst op:
2019-11-19
Waar
Regio Hasselt
Wie
De Oever
Wat

K is een 20 jarige Afghaanse jongen die zelfstandig woont in Hasselt (centrum). Hij houdt van boxen, gaat naar school en doet stage, mechanica.  Hij zou heel graag zijn Belgisch netwerk uitbreiden, hij zou graag een steungezin vinden, waar hij in het weekend al eens terecht zou kunnen. Contact kan opgenomen worden met Ellen Engelen of  collega Guy Hoeven zijn trajectbegeleider.

E-mailadres
ellen.engelen@deoever.be
Telefoonnummer
0483 13 57 75 

Dringend fietsen gezocht!

Geplaatst op:
2019-11-14
Waar
regio Genk-Diepenbeek
Wie
LPV
Wat

Mobiliteit mag geen drempel zijn om actief te kunnen worden op de arbeidsmarkt. Een aantal kandidaten willen instappen in het tewerkstellingsproject  'In de Zorg, uit de Zorgen., waar het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht, één van de betrokken partners is. We zijn op zoek naar enkele vrouwen fietsen (niet te groot). Zo kunnen de fietsbuddy's  samen met de nieuwkomer de buurt leren en het traject woon-werkverkeer verkennen. Heb jij nog een fiets in de garage staan die in goede staat is? Doe je er niets mee? Aarzel niet om ons te contacteren via 0468 35 75 38 of info@limburggastvrij.be

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0468357538

Familie zoekt huis

Geplaatst op:
2019-10-31
Waar
regio Lanaken-Maasmechelen
Wie
De familie Quraishi
Wat

Bent u (of kent u) een sociale verhuurder die op zoek is naar degelijke huurders voor zijn/haar huis? Lees dan zeker onderstaand bericht. Zij zijn erkende vluchtelingen uit Afghanistan. Het zijn zeer aangename en nette mensen die vooral bezig zijn met de opvoeding van hun kinderen (meisje van 8 en jongen van 5). De ouders spreken goed Engels en de kinderen Nederlands. De kinderen gaan momenteel naar de kleuter- en lagere school in Rupelmonde en doen het daar goed. Beide ouders willen graag zo snel mogelijk aan het werk. Omdat zij tot voor kort in het Opvang Centrum van Lanaken verbleven, zouden zij graag terugkeren naar de Limburgse regio waar zij intussen aan verknocht zijn en al een netwerk hebben. Na hun erkennnig werden ze doorverwezen naar een LOI in Kruibeke. Hier kunnen zij nog twee maanden verblijven. Op zo'n afstand huisvesting zoeken is erg moeilijk, als u kan helpen aarzel dan niet om hun assistent te contacteren van OCMW Kruibeke.

E-mailadres
loi@ocmwkruibeke.be
Telefoonnummer
0486 72 15 12

Gezocht: huisvesting

Geplaatst op:
2019-10-14
Waar
regio Wellen - Hasselt
Wie
Suliman Ibrahim
Wat

"Heb jij zelf een woning ter beschikking en ben je op zoek naar een aangename huurder? Dan stel ik graag Suliman Ibrahim aan je voor. Ibrahim is een 43jarige Syrische man, woonachtig in het LOI te Wellen.Ibrahim moet weldra de woning van het OCMW verlaten. Hij is zeer actief op zoek naar huisvesting maar tot op heden zonder resultaat. Ibrahim spreekt goed Engels. Hij hoopt op korte termijn herenigd te worden met zijn vrouw en drie kinderen. Help jij Ibrahim om een nieuwe start te nemen in België? Neem dan zeker contact op met Sofie Goffin - via

E-mailadres
sofie.goffin@cawlimburg.be
Telefoonnummer
011 85 99 20

Gezocht: studio voor 1 persoon

Geplaatst op:
2019-10-09
Waar
Liefst Regio Lummen - Herk-de-Stad of DIest Aarschot
Wie
een syrische jongen van net 18 jaar (NBMV)
Wat

kwam in België terecht als Niet Begeleide Minderjarige Vluchteling. Ondertussen werd hij onlangs  18 jaar  en  erkend  als vluchteling. Hij is hier alleen. Zijn broer is onlangs ook in België aangekomen maar zijn asielprocedure is nog lopende. Op dit ogenblik verblijft hij in het LOI in Geel, maar moet dit eind oktober verlaten. Hij wenst te verhuizen naar Diest en daar verder naar school te gaan  en een kappersopleiding te volgen.  4 neven zijn ook erkend en wonen /werken in  Diest. Martine is een vrijwillige voogd  van deze NBMV die intussen wel meerderjarig is geworden en zoekt samen met hem naar een studio.

E-mailadres
martine.schmitz69@gmail.com
Telefoonnummer
0478460361

Gezocht huisvesting

Geplaatst op:
2019-10-02
Waar
Limburg
Wie
Huize Sint Vincentius
Wat

Voor een Afghaanse familie wordt er dringend huisvesting gezocht! Huize Sint Vincentius Zelem is samen met een 15 jarige niet begeleide minderjarige vluchteling op zoek naar huisvesting! Het gaat om een Afghaans gezin dat via gezinshereniging de visa heeft gekregen om naar België af te reizen. De vermoedelijke aankomst gaat begin tot half oktober zijn. Het betreft een gezin 4 kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Totaal zijn ze met 7 personen. De NBMV gaat in Hasselt naar school en zit in zijn 5de jaar.  Vandaar dat men een woning opteert in Limburg daar men het belangrijk vindt dat hij zijn studies ook kan vervolledigen. Kan je helpen? Graag een seintje.

E-mailadres
alfabet@huizesintvincentius.be
Telefoonnummer
0472 27 14 81

Dringend gezocht: enkele vrijwilligers voor ondersteuning Refugee-Walk

Geplaatst op:
2019-09-23
Waar
Leuven op 29 september 2019
Wie
Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Wat

Enkele vrijwilligers voor de organisatie van  de Refugee Walk. We zijn voornamelijk op zoek naar vrijwilligers die ’s morgens bij het ontbijt en de registratie willen helpen (vanaf 6u30, maar we voorzien een aantal slaapplaatsen in Leuven) en vrijwilligers die op de rustpunten willen toekijken dat er juist gesorteerd wordt en dat de afvalzakken op tijd vervangen worden. Geïnteresseerden kunnen zich registreren als vrijwilliger  via https://www.refugeewalk.be/static/refugeewalk-Vrijwilligers

E-mailadres
maud.martens@vluchtelingenwerk.be
Telefoonnummer
022254412

Fietsbuddy’s gezocht in Lanaken en regio Noord-Limmburg

Geplaatst op:
2019-09-18
Waar
Lanaken en regio Noord-Limburg
Wie
Het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht
Wat

zoekt 'fietsbuddys voor starters in tewerkstellingsproject IDZ-UDZ'! Een aantal instappers in het tewerkstellingsproject  'In de zorg - uit de Zorgen'  ervaren  moeilijkheden om zich te verplaatsingen tijdens het woon-werktraject.  Ze kunnen meestal wel fietsen maar hebben tot nu toe te weinig fietservaring, zodat ze zich onveilig voelen in het verkeer. We zoeken vrijwilligers die  als  fietsbuddy, voor een korte tijd, willen ondersteunen door samen te fietsen! Wil jij die fietsbuddy zijn - indien er in jouw buurt een kandidaat starter voor een vaste job is? Geef ons dan even een seintje! We verwachten van jou dat je een aantal keren samen met hun de buurt verkent  met de fiets en wegwijs maakt in de verkeersregels. Wij bieden jouw een vrijwilligerscontract aan en vooral een aantal fijne sociale contacten aan. Heb je interesse? Neem contact met Lieve Missotten, medewerkster van het  Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht.

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0468 35 75 38

damesfiets met stoeltje of kinderkar

Geplaatst op:
2019-09-16
Waar
Alken
Wie
CAW
Wat

zoekt een damesfiets/fietsstoeltje of fietskar voor mevrouw met baby
   

E-mailadres
ann.hendrix@cawlimburg.be
Telefoonnummer
0476 96 92 92

Gezocht: studio – logementhuis – studentenkot

Geplaatst op:
2019-09-13
Waar
in Vlaanderen
Wie
Een Syrisch man
Wat

is op  zoek naar een studio / logementswoning / appartementje / ... met mogelijkheid tot domicilieadres voor een Syrische man van 43 jaar. Momenteel verblijft hij in het LOI van Wellen. Hij heeft eind augustus het statuut 'Internationale Bescherming' verkregen en moet  eind september het LOI waar hij nu verblijft verlaten. Hij is niet gebonden aan een regio, huisvesting  mag over gans Vlaanderen.  De gezinshereniging is lopende, betrokkene zoekt daarom tijdelijk een  huisvesting van kortere duur. Kan je deze persoon een woonst aanbieden? Neem dan contact met de maatschappelijke assistente

E-mailadres
ines.vandensavel@ocmwwellen.be
Telefoonnummer
012 44 01 50

Gezocht babyspullen

Geplaatst op:
2019-09-04
Waar
Opvangcentra Parelstrand Lommel
Wie
begeleiding
Wat

In het opvangcentrum van Lommel verblijven verschillende jonge gezinnen en koppels. Voor sommigen onder hen staat er kortelings een blijde gebeurtenis op het programma; de komst van een baby. In de maanden september en oktober zullen er 7 bewoners mama en papa worden en in totaal verwachten we 15 baby’s tussen nu en eind dit jaar. Heuglijk nieuws dus.  Meer weergeven

E-mailadres
info.lommel@fedasil.be
Telefoonnummer
0470 93 15 85

Gezocht: huisvesting voor gezin met 5 kinderen

Geplaatst op:
2019-09-02
Waar
liefst omgeving Zonhoven of provincie Limburg
Wie
Evelyn Claes - OCMW Zonhoven
Wat

Vrijwilligers van KOMPAZ Zonhoven en OCMW-Zonhoven zijn op zoek naar huisvesting voor een gezin van 7 personen. Ouders en 5 kinderen tussen 20 en 9 jaar. De woning heeft minstens 4 slaapkamers nodig. Het gezin moet tegen 20 september de huidige woonst verlaten en heeft nog geen alternatief! Het gezin wordt ondersteund door vrijwilligers van het 'Maatjesproject  Kompaz in Zonhoven. Kan je helpen? Graag een seintje aan evelyn.claes@ocmwzonhoven.be of kathleendelbaere@yahoo.com. Telefonisch 011/81 05 52.

E-mailadres
evelyn.claes@ocmwzonhoven.be
Telefoonnummer
011 81 05 52

Gezocht: hulp voorbereiding theoretisch rijbewijs

Geplaatst op:
Waar
Halen -Loksbergen
Wie
Mohamed Arnad
Wat

Mohamad was in Syrië een taxibestuurder en wil graag zijn  Europees rijbewijs behalen. Hij werkt, dit zorgt ervoor dat hij niet deel kan nemen aan cursussen rijbewijs die op sommige plaatsen gegeven worden. Hij hoopt een vrijwilliger te vinden die hem ondersteunen kan voor de voorbereiding van het theoretisch examen.

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0465 69 80 40

Gezocht: studiebegeleiding voor 16-jarig meisje

Geplaatst op:
Waar
Lummen
Wie
De Oever
Wat

Wij zoeken een studiebegeleid(st)er voor een 16 jarig Marokkaans meisje. Vanaf dit schooljaar (2019-2020) gaat zij de studierichting verzorging-voeding volgen in het 3de jaar. Voordien deed zij Okan. Liefst 2 x per week een paar uren!  

E-mailadres
info@deoever.be
Telefoonnummer
0485 59 99 84

Gezocht: appartement voor alleenstaande mama en 3 kinderen

Geplaatst op:
2019-08-21
Waar
regio Maasmechelen
Wie
Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht
Wat

Onlangs kreeg een alleenstaande vrouw met 3 kinderen het statuut van erkend vluchteling. Ze verblijft nu nog in het opvangcentrum van Houthalen-Helchteren. Ze heeft nu 2 maand de tijd gekregen om huisvesting te zoeken voor het gezin. Liefst regio Maasmechelen, omdat ze hier al over een klein netwerk beschikt. Kan je iets voor deze vrouw betekenen? En haar helpen met haar zoektocht? Neem dan contact met Ares Zarger.

E-mailadres
areszargar@hotmail.com
Telefoonnummer
0472 07 30 66

Tijdelijke medewerkers voor opvangcentrum in Leopoldsburg

Geplaatst op:
Waar
Opvang Centrum Leopoldsburg
Wie
Rode Kruis
Wat

Gezocht: medewerkers OC Leopoldsburg
Voor het tijdelijke opvangcentrum in Leopoldsburg zijn we dringend op zoek naar tijdelijke medewerkers. Zoals elke sollicitatie is een jobdag best spannend. Bart, ex-sollicitant en ondertussen adjunct-centrummanager van noodopvangcentrum Mechelen kan erover meespreken Interesse? Stel je kandidaat voor de jobdag op 10 september. De jobdag gaat door vanaf 9u in het Cultureel Centrum Leopoldsburg, Kastanjedreef 1 in 3970 Leopoldsburg. Meer info ➡ https://www.rodekruis.be/jobdag

E-mailadres
info@rodekruis.be
Telefoonnummer
+32 15 44 33 22

Fietsen voor Opvangcentra Vluchtelingen

Geplaatst op:
2019-08-12
Waar
Overpelt
Wie
Opvangcentrum
Wat

Mobiliteit mag geen drempel zijn om deel te nemen aan activiteiten buiten het opvangcentrum. Daarom zijn we op zoek naarvolwassenen- en kinderfietsen. Zo trachten we de deelname aan buitenschoolse activiteiten zoals de sportclub of jeugdbeweging te stimuleren. Op deze manier zijn ze niet altijd afhankelijk van het openbaar vervoer. Heb jij nog een fiets in de garage staan die in goede staat is? Doe je er niets mee? Je zal er onze bewoners erg blij mee maken! Aarzel niet om ons te contacteren via

E-mailadres
integratie.ocoverpelt@rodekruis.be
Telefoonnummer
011 66 80 90

Gezocht: klein appartement/studio voor student

Geplaatst op:
2019-08-08
Waar
Hasselt of Genk
Wie
Faiz
Wat

Faiz is op zoek naar een appartement in Hasselt of Genk met een huurprijs van 500 € tot 600 € per maand - alle kosten inbegrepen. Heeft iemand contacten of kent iemand die helpen kan?  Het is dringend  omdat  de opleiding informatica, zal starten in september Nu woont hij in een  deelgemeente van Gingelom, waar  het erg moeilijk is om via het openbaar vervoer tijdig aanwezig te zijn. Kan je helpen? Neem dan contact met Faiz.

E-mailadres
faiz.rmh@gmail.com
Telefoonnummer
0467 72 42 66

Gezocht ondersteuner voor 13 jarig Afghaans meisje

Geplaatst op:
Waar
Regio Lummen
Wie
De Oever
Wat

Ben jij  misschien een vrouwelijke vrijwilligster die nog een beetje tijd heeft om een 13 jarig Afgaans meisje te ondersteunen? Ze kwam enkele maanden geleden in België terecht als een niet begeleid minderjarige vluchteling. En wordt opgevangen in één van de opvanginitiatieven van De Oever - regio Lummen. Ze praat een klein beetje Engels en amper Nederlands, maar ze leert wel snel bij. Communiceren lukt dus wel. Ze houdt van fietsen, spelletjes spelen, tekeningen maken.  Ze wilt graag leren zwemmen.en als hobby turnen. Naar de film gaan, zou ze ook wel fijn vinden.. Kan jij je enkele uren per week vrij maken? Neem dan contact met Ellen van De Oever

E-mailadres
welkom@deoever.be
Telefoonnummer
0483 13 57 75.

Geplaatst op:
2019-05-17
Waar
regio Sint-Truiden
Wie
jonge Syrische vrouw
Wat

Gezocht vrijwilliger - rijbegeleider  - St-Truiden Jonge Syrische vrouw is onlangs geslaagd voor haar theoretisch rijexamen  en is met een enthousiaste vrijwilliger al enkele keren de praktijk gaan oefenen. Door een verhuis van het gezin van Bilzen naar Sint-Truiden zijn we op zoek naar een vrijwilliger (regio Sint-Truiden) die dit traject verder met haar wil doorlopen. Mevrouw spreekt behoorlijk goed Nederlands en is in het bezit van een eigen wagen. Het behalen van haar rijbewijs zou een grote stap vooruit zijn voor haar naar mobiliteit, integratie en tewerkstelling!  Wil jij hierin jouw steentje bijdragen? Contact: Ann Hendrix 0476/96 92 92 ann.hendrix@cawlimburg.be

E-mailadres
ann.hendrix@cawlimburg.be
Telefoonnummer
0476 96 92 92

Steunfiguur / vrijwilliger regio Lummen

Geplaatst op:
2019-02-19
Waar
Regio Lummen
Wie
Niet Begeleide Minderjarige Vluchteling van 16 jaar
Wat

M. een Afghaanse Niet Begeleide Minderjarige Vluchteling (NBMV)  wordt 16 jaar en verblijft sinds juni 2018 in  een leefgroep te Lummen. Hij zou graag zijn netwerk verbreden met Nederlands sprekende steunfiguren. Enerzijds zijn we op zoek naar een steungezin waar hij in de weekends af en toe heen zou kunnen. Anderzijds zijn we op zoek naar iemand die samen met  hem een sportactiviteit zou willen doen. Op die manier kan hij ook op een informele manier zijn Nederlands oefenen. Dit vindt hij nu wat moeilijker. M. gaat binnenkort van start met fitness. Hij kijkt en speelt graag cricket. Hij gaat naar de handelsschool in Hasselt (richting OKAN).  Kan jij iets voor hem betekenen? Neem dan contact met Ira Panis - Trajectbegeleidster vzw De Oever - Smetstraat 19, 3501 Wimmertingen

E-mailadres
ira.panis@deoever.be
Telefoonnummer
0485 62 74 67

Vrijwilligers gezocht! O.C. Valkenhof Overpelt

Geplaatst op:
2019-02-12
Waar
Opvang Centrum Rode Kruis Valkenhof
Wie
Integratiedienst OC
Wat

Ons opvangcentrum wordt in zijn dagelijkse werking ondersteund door een ploeg enthousiaste vrijwilligers.Om deze gedreven ploeg wat te versterken zijn we nog op zoek naar een:
  • vrijwilliger kinderactiviteiten op woensdagnamiddag of in het weekend.
Uit ervaring weten we dat het steeds een verrijkende ervaring is om vrijwilliger bij het opvangcentrum te zijn! Of wil je een andere taak uitoefenen zoals: lagere schoolkinderen of tieners helpen bij hun huiswerk, Nederlandse les geven aan volwassenen,...? Stuur een mailtje naar integratie.ocoverpelt@rodekruis.be

E-mailadres
integratie.ocoverpelt@rodekruis.be
Telefoonnummer

Huisvesting gezocht

Geplaatst op:
2019-01-31
Waar
regio Genk
Wie
Somalische mama met 6 kinderen
Wat

Een alleenstaande Somalische mama met 6 kinderen tussen 11 en 18 jaar, momenteel wonende in Halen, zoekt een nieuwe huisvesting, omdat de huidige woning in zeer slechte staat bevonden is en te klein voor 7 personen.We  zoeken een huis of appartement met liefst 3 of 4 grote slaapkamers. Huurprijs zonder vaste kosten mag tot 650€ per maand. Heb je iets ter beschikking of staat er in jouw buurt iets te huur? Neem contact met  Anke Leysen , begeleidster  vzw De Oever.

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0485 62 76 04

Vrijwilliger gezocht: voor begeleiding alleenstaande moeder

Geplaatst op:
Waar
Halen
Wie
De Oever
Wat

We zoeken een buddy/vrijwilliger voor de ondersteuning van een alleenstaande mama met 6 kinderen.Ze spreekt nog niet vlot Nederlands,, en heeft behoefte aan iemand die haar kan ondersteunen.Momenteel wonen ze nog in Halen, maar wensen te verhuizen naar de regio Genk. Meer informatie of contact via het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht.

E-mailadres
info@limburggastvrij.be
Telefoonnummer
0465 35 75 38

Plaats hier je zoekertje