Intervisie en vorming “We Welcome”

Uitnodiging voor vrijwilligers  die mensen op de vlucht ondersteunen!

Di 15/11 van 19u tot 21u – Hasselt – Bewegingshuis  Mgr. Broekxplein 6

Heb jij ook zin om andere vrijwilligers eens ‘live’ te ontmoeten en te horen hoe zij met vragen van mensen op de vlucht omgaan?

Tijd dus voor het LPV, om vrijwilligers nog eens samen te brengen voor een moment van ontmoeting en uitwisseling. Om te horen hoe zij antwoorden op vragen van mensen op de vlucht, om te zien of je de informatie steeds weet te vinden! Weet jij waar Abraham de mosterd haalde? Weet jij waar vrijwilligers van het LPV en het Gastvrij Netwerk de mosterd vinden kunnen? Het LPV wel! Maar we stellen vast dat onze vrijwilligers – tot nu toe- dit aanbod van het LPV en het Gastvrij Netwerk, nog niet echt kennen of gevonden hebben;

Mis daarom dit infomoment niet. Breng als het kan een eigen laptop mee, want we gaan samen online – om kennis te maken met ‘het Platform We Welcome’ en het leren gebruiken. Wij zorgen ook wel dat er enkele laptops voorhanden zijn en gaan samen aan de slag!

Gelieve je aanwezigheid te bevestigen voor 12 november via Orhan_lpv@vluchtelingenwerk.be of info@limburggastvrij.be

Coördinator Limburgs Platform voor Mensen op de Vlucht (LPV)

We Welcome’?!
We Welcome is het ontmoetingsplatform voor vrijwilligers actief in de verenigingen aangesloten bij Gastvrij Netwerk en de Nieuwe Buren van ORBIT vzw. Het is een gesloten platform zodat we een veilige plek voor uitwisseling van informatie en verbinding creëren. Het forum en de themapagina’s geven de mogelijkheid om makkelijk vragen te stellen en antwoorden te vinden door en voor vrijwilligers van gelijkgestemde organisaties en initiatieven.

We Welcome is een aanvulling op onze huidige ondersteuning. Twee belangrijke doelen van die ondersteuning zijn het correct informeren van vrijwilligers en verbinding en netwerken stimuleren.

Niemand hoeft er alleen voor te staan en we hebben veel van elkaar te leren. Met dit ontmoetingsplatform creëren we – aanvullend op onze fysieke bijeenkomsten – een online forum met diezelfde doelstellingen. Het platform is een gesloten ruimte en zal enkel toegankelijk zijn voor jou en andere vrijwilligers van de verenigingen in ons netwerk. Zo creëren we een veilige plek voor uitwisseling en verbinding met gelijkgezinden net zoals onze offline netwerkmomenten.

Geplaatst op 9 november 2022