Gastvrij Vlaanderen

De WereldMorgen: De staat is niet verplicht humanitaire visa voor vluchtelingen uit te reiken, ministers tikken allochtonen op de vingers, valt er wel nog wat goed nieuws te vinden voor mensen met een migratieachtergrond in België? Jazeker! Al moeten we het niet op het politieke niveau gaan zoeken.
Desondanks de beperkte media aandacht, zijn er in Vlaanderen en België heel wat geëngageerde projecten te vinden die veel solidariteit tonen voor de medemens met een migratieachtergrond. De laatste jaren werden honderden initiatieven door particulieren en vrijwilligersorganisaties uit de grond gestampt.
Vluchtelingenwerk Vlaanderen bracht het merendeel van hen samen in hun campagne Gastvrije Gemeente (LINK: www.gastvrijegemeente.be ), een overkoepelend initiatief dat al deze positieve verhalen van ondernemerschap en inclusie over heel België wil ondersteunen, en enkele van deze projecten werden op 27 maart door Vluchtelingenwerk Vlaanderen beloond in het Vlaams Parlement. Op de website van Gastvrije Gemeente vind je echter een overzicht van meer dan 400 projecten. Achter elk van hen schuilt een team van geëngageerde burgers die ons veel te leren hebben. Lees meer! Een bijdrage van Arthur Wyns.
Geplaatst op 31 maart 2017